Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2015» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Δελτίο τύπου 14/05/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2015» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και τον Βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χάρη Κάτανα, παρέστη στα «Ελευθέρια 2015» στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά. Σήμερα, εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, στα «Ελευθέρια», με την παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι αυτός εδώ ο τόπος για να απελευθερωθεί και για να αποκτήσει την εθνική του κυριαρχία έχει χύσει πολύ αίμα.

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στον άξονα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος. Φροντίζουμε με τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να φέρουμε την πληρότητα των Μονάδων της παραμεθορίου και ιδιαίτερα της Θράκης, στο 100%. Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, είμαστε περήφανοι για τα στρατευμένα παιδιά μας που μαζί με τους επαγγελματίες, τους Αξιωματικούς τους Υπαξιωματικούς, αλλά και τους Εθνοφύλακες, κρατούν γερά και υψηλά το ηθικό και προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Θα πρέπει να ξέρουν όσοι σκεφτούν να επιβουλευτούν την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου, ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται, είτε η απειλή είναι με στρατιωτικά μέσα είτε είναι με οικονομικά μέσα.

Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα προασπίσει τα δίκαιά του, την εθνική του κυριαρχία και την τιμή του, γιατί ο ελληνικός λαός μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις μάχεται υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Θέλω να συγχαρώ τις Θρακιώτισες και τους Θρακιώτες, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Αλεξανδρούπολης που αγκάλιασε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τη μαθητιώσα νεολαία και να τους πω ότι είμαστε εδώ.

Αισθάνομαι περήφανος ως Έλληνας, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και φέροντας και έναν άλλο τιμητικό τίτλο, έστω και για λίγο, του Θρακιώτη, του Εβρίτη βουλευτή.

Σήμερα έχει διαταχθεί μία Άσκηση πολύ ιδιαίτερη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια Άσκηση τόσο προκεχωρημένα στον Ψηλό Στάλο, στις 21:00. Είναι νυχτερινή, διακλαδική Άσκηση, στην οποία θα συμμετέχουν ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία.

Είναι καλεσμένοι βεβαίως όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή την Άσκηση, που αποδεικνύει το ετοιμοπόλεμο, το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό, αλλά και την άριστη εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλεσμένα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και οι πολίτες».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είστε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σήμερα η μέρα είναι σημαδιακή. Στις διαπραγματεύσεις, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν θα παραδώσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με όλους, αλλά δεν θα ικανοποιήσουμε κάποιους που θέλουν την Ελλάδα γονατιστή. Στην Ελλάδα ακόμα και τον Θεό όρθιοι τον προσκυνάμε.

Ευχαριστώ πολύ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου